N-am constiinta

Am ajuns, până la urmă, la Peninsula, am mai prins două zile de festival, saru-mâna. Am plecat caniculari şi ne-am întors îmbrăcaţi cu toate hainele din bagaj. Mai mult pentru gulaş m-am dus, recunosc, dar aşa ce m-am bucurat de sarmale reci! Chiar de la intrare l-am auzit pe Zoli, nici n-am mai pierdut timpul cu berea de bun-venit, am grăbit pasul spre scenă şi am mai prins patru piese. Ne ştim cu sarmalistii de mulţi ani, aşa că am rămas, după cântare, pentru un schimb de amabilităţi. Zoli ne-a povestit despre energii, despre mâncarea bio, despre conştiinţă şi despre Coca Cola. Noi, mai mult despre efectul crizei asupra vacanţei de vară. Concluzia a fost un hei-rup optimist: trebuie să ne reinventăm. Tzoc-tzoc, ne-am despărţit, iar eu şi L ne-am privit în ochi şi ne-am înţeles din priviri. Coca Cola? Coca Cola. Cu conştiinţa răpusă de pofte ruşinoase, ne-am aşezat pe iarbă şi ne-am deschis dozele gustos-otrăvitoare. Înainte de prima duşcă, l-am văzut pe Zoli întorcăndu-se spre standul de cd-uri de lângă noi. Şase, Zoli, am spus aproape strigat, iar în secunda următoare cele două recipiente de Coca Cola erau pitite sub genunchi. El ne-a făcut cu mâna, iar noi i-am răspuns, zâmbind îngereşte şi mimând conştiinţa. După ce s-a îndepărtat, ne-am lăsat pradă desfrâului: am băut tot sucul, până la ultima picătură, şi am fumat chiar două ţigări de fiecare în timpul ăsta. Abia pe urmă ne-am întrebat de ce am dosit dozele, oare de ce? Suntem ipocriţi sau doar am vrut să nu-l dezamăgim pe Zoli, după ce i-am ascultat iscusita diatribă împotrivă concernului cu pricina şi a alimentaţiei nesănătoase? Nu m-am lămurit încă dacă am sau nu conştiinţă, dar întâmplarea ne-a dat un subiect bun de discuţie până la următorul concert. După câteva ore, în timpul recitalului Omega (superb, de altfel), m-a cuprins (şi surprins) naţionalismul, dar ăsta e deja subiect pentru altă însemnare.

24 responses to “N-am constiinta

 1. m-am gandit si eu ca as fi vazut korn, desi nu-mi plac in mod deosebit. O fi din cauza bunei dispozitii (fara motiv) din vara aceasta..

  🙂 ce mult de cand n-ai mai scris despre concerte!

  > : D < umm

 2. Te pup, Colturino! Nu-s nici eu fan Korn. De altfel, nici n-am stat pana la sfarsitul recitalului lor, am plecat pe la jumatate, era foarte frig.

 3. Cu mine se întîmplă un lucru ciudat. Simt tot mai puţin nevoia de a asculta muzică. Acasă nu mai ascult deloc. Iar în maşină observ că muzica de la radio – fie că e Gold FM, Romantica, România Cultural sau România Muzical (singurele posturi selectate) – mă deranjează. Am căpătat o acută nevoie de linişte. Sînt atît de plin de propriile gînduri încît muzica a ajuns să mă deranjeze.
  Aşa că nu e de mirare că nu-mi plac Sarmalele Reci, că n-am auzit pînă acum în viaţa mea de Omega sau de Korn. Culmea e că nici măcar nu sînt interesat să aflu cine sînt.
  Constat că pot trăi foarte bine şi fără muzică. E grav?

 4. Si eu pot trai fara televizor, deci fara Mircea Badea si Catalin Maruta.
  Ca n-ai auzit de Korn nu e grav, probabil ca nici nu ti-ar fi placut. Dar stiu eu pe cineva care ti-ar spune ca e chiar o pierdere faptul ca n-ai ascultat Omega. 🙂
  Cat despre Sarmale… au un ingredient special (natural si sanatos si cu gust bun… sau de bun gust?) de care, dupa ce te-ai obisnuit cu savoarea, nu te mai saturi. 🙂

 5. Poţi trăi fără televizor? Dacă prin televizor înţelegi ţaţe precum cele pomenite de tine, atunci eu chiar trăiesc fără televizor!
  🙂

 6. Asa mă bucur când citesc cuvintele tale. Probabil că nu aţi vrut să-l dezamăgiţi, ipocriţi aţi fi fost să militaţi împotriva coca cola şi să aveţi o doză în rucsac 🙂

 7. Delicioasă însemnarea, umma! Cola aia era însuși fructul oprit. Cum să nu vă tenteze?! :))

 8. Pingback: Metode specifice | Ioan Usca

 9. Pingback: România la majorat | Gabriela Savitsky

 10. Pingback: Bilanţ pozitiv | Ioan Usca

 11. Nu te-am mai vazut de foarte multa vreme. La Multi Ani!

 12. Of, sarmanul si parasitul meu blog!

  Multumesc pentru randuri, omuleti! 🙂

 13. Credeam c-ai plecat de tot, te pun iar în lista?

 14. Fiind eu fan Pink Floyd, tot ce e umma, wall, clouds, island mai ales, moon, animals, about face sau more, ma intereseaza, asa ca hai înapoi, (îmi) lipsesti si se simte.

 15. Cu plăcere, Umma.

 16. :”>

 17. Sărbători luminate!

 18. Kiss!
  Au plecat si ploile de aprilie… 😀
  Au venit cele de mai…

 19. Si acum cele de iunie, iata. In iunie ploua (in) direct din soare, ce poti sa-ti doresti mai mult…

 20. A fost superb la Peninsula, este pentru prima oara cand particip, dar cu siguranta nu va fi si ultima.

  Orice om mai mananca / bea ceva care nu este bun, asta este, nu putem sa traim numai cu lucruri sanatoase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s