Video killed the radio star

1. Isi petrecea noptile langa microfon, capul intre casti parea un sandwich in care Marele Gospodar pusese ochi de masline, gura de ardei gras, bujori din ketch-up. Nu-i sarea niciodata mustarul, avea sare si piper din belsug si, mai ales, era maestru in a se imbata cu apa rece. Ii imbata si pe altii, vorbele ii erau ambrozie, vicleana, cruda otrava care se strecura pe unde hertziene si se aduna in umbre mici, sute de umbre mici, acolo, in gropita din spatele urechii.

2. Isi petrecea noptile intre teancurile de carti cu sigle cunoscute, editurile erau putine, selectia autorilor era riguroasa. Pe vremea aceea citea autori, de fapt, nu carti: intra in labirinturi imense, zabovea zile intregi in fata vreunei oglinzi si nu voia sa gaseasca iesirea. Cand ajungea la capat, lumina rece de afara intindea mana sa-l inhate, iar el facea cativa pasi inapoi, se uita in spate si doar promisiunea unui nou labirint care avea sa inceapa maine il impiedica sa se intoarca la ratacirile de ieri.

3. Isi petrecea noptile scriind, avea niste caiete si niste stilouri. Cand era mica, scria putin mai frumos decat Sorin, care avea cel mai urat scris din clasa. Dar caietele secrete o invatasera sa (se) rotunjeasca (in) litere. Ce frumos scrii! isi spunea, uitandu-se mijit la randurile negre, albastre, rosii, egale. Mama era cititorul din umbra.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

1′. Niste oameni i-au adus topuri de-a gata, i-au impartit lumea in minute, calupuri publicitare, concursuri, noaptea era acum pentru dormit, iar ziua pentru obosit. O camera video a fost montata in studio, a invatat un cuvant nou: streaming, apoi a aflat ca trebuie sa-si coboare picioarele de pe masa. Cele trei colege au inceput sa mearga des la coafor si au inlocuit tricoul lalai cu bluza de matasa. El rostea fraze monotone catre alti ascultatori, ascultatori panditori de premii, datatori de dedicatii.

2′. S-a angajat la o publicatie de cultura, avea o rubrica permanenta de recenzii. Ce bine, si-a spus la inceput, voi recomanda si altora comorile mele. Seful departamentului i-a adus un teanc de carti si o lista: despre asta trebuie sa scrii de bine, avem nevoie de sponsori. Pe asta desfiinteaz-o, nu-l suport pe autor. Au inceput sa sune telefoanele: presiuni, rugaminti, stimulente. Facturile de acasa ii ranjeau, editurile se inmulteau, nea Costel, tanti Rodica si fiica lor, Eusebia, adica vecinii de la doi, devenisera scriitori publicati la editura domnului Stroe, de la blocul de vizavi. Facturile, fac(a)turile. La urma urmei, e doar un job.

3′. Intr-o zi, din plictiseala, din joaca, si-a facut blog. Nu mai scrisese demult. Credea ca singurii ei cititori vor fi cei trei prieteni carora le daduse adresa site-ului, mai credea ca vizitele pe care le face in intimitatea altor bloguri raman nestiute. Intr-o zi o prietena care avea si ea blog i-a reprosat ca nu i-a mai calcat pragul virtual de patru zile si jumatate. De unde stii? a intrebat-o uimita. De pe counter, a fost raspunsul. Counter? Da, uite, asta e ip-ul tau, hihihi. La inceput s-a revoltat, nu e drept, nu e moral, e la fel ca buddy-spy-ul, pe care stii cat il urasc. Dar in cele din urma si-a pus si ea. Din joaca, din curiozitate. S-a speriat de numarul vizitatorilor, iar scrisul i s-a cumintit. A scos counterul, dar n-a mai putut scrie ca la inceput. Odata a gasit un comentariu urat, si-a spus ca fie cineva face o confuzie, fie e vorba de vreun pusti teribilist care n-are n-are ce face cu timpul. Si-a amintit de counter si l-a reinstalat. Dupa o saptamana l-a scos din nou, aflase ca scabrosul comentator era un om odinioara drag. Urmatoarele ei insemnari au fost videoclipuri gasite pe you tube.

Reclame

14 responses to “Video killed the radio star

 1. 1′,2′,3′.mmmmmmmmm…doamnelor si domnilor,asta numesc eu evolutie!
  1,2,3…unde sunt almanahele de alta data?!
  dincolo de commenturile mele,sa nu crezi ca n-am inteles unde bati, desi Ummo(rul) a lipsit din acest post.

 2. eu acum stau si ma intreb: viata bate blogu sau blogu bate viata? 🙂

 3. Las’ ca vine el, ummorul, acum e cam batut la/in cap. De 1, 2, 3 ori, adjudecat!
  Almanahe, Almanahe, cum sa te botez eu pe tine? Nu pot sa-ti spun Alma, ca se nasc confuzii, mai e o Alma pe Weblog. Lasa ca ma mai gandesc, in timp ce NUMAR tebele de la 1 la 100, frustrata ca am doar diviziuni ale monedei Botswanei.

 4. Lali, si tu vorbesti de bataie? :)) In loc sa ne mai punem intrebari, mai bine sa BATEM campii. Campurile, orice culoare ar avea, nu numai alea verzi.

 5. de campi nu se atinge nimeni(a)

  eu pe ce mai cultiv rapitza?

 6. 🙂 Bine, lasam cateva ne(stra)batute. Campul cu rapitza, campul cu papadii, campul cu viorele, campul cu papusi…
  Si daca vin raii si lasa urme, sterg eu cu gumma.

 7. mi-am pus capotu’ si-am venit…nu stau mult si nu servesc, ca iau antibiotic. da acu’ ca te-am gasit, vin maine la cafea. cu frisca.

 8. Musafiri, musafiri!
  Scuze pentru moderare.
  Cu frisca va fi, frisca halucinogena, sa dai naibii halatul ala jos. :))

 9. admirabila esti!

 10. Dar si admiratoare, asa ca pazea! 🙂

 11. 🙂 parca s-a`ncalzit un pic aici, asa-i?
  si nu e doar cald, e si frumos.
  eei, iti spun a treia oara (oare?): fii binevenita! 🙂

 12. Cu asa felinar alaturi, vad pe unde merg. Multumescu-ti. 🙂

 13. îmi zdrăngăne a tinichea pustiul
  cînd ipocrit mi-aplec timpanul surd
  pentr-un taifas cu Tatăl şi cu Fiul
  la telefon
  şi-n timp ce scuip un psalm afon
  mă-mbăt la braţ cu secolul absurd

  ia uite ca mi-ai amintit ca sint si poeta! multumesc… 🙂

 14. Atunci capitolul cu tine ar trebui sa inceapa asa: isi petrecea noptile desenand poezii. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s